fredag 21 december 2012

Snickerskaka


12 portioner/st.
350 gram jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 dl Krossade Cornflakes eller Rice Crispies
1 dl kokos
250 gram blockchoklad
0,5 msk olja

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda allt utom cornflakes, kokos, blockchoklad och olja i en kastrull.
2. Värm upp på svag värme, och låt ingredienserna smälta ihop
3. Rör ned krossad cornflakes och kokos.
4. Bred ut "smeten" i en bakplåtspapperklädd form. (Smeten är tjock och formbar, så du behöver inte ha någon speciell storlek på formen.) Det ska vara ca 2-2,5 cm tjockt
5. Smält blockchokladen i micron. Tillsätt 0,5 msk olja för extra glans och smidighet. Rör.
6. Bred ut den smälta chokladen på kaksmeten. Låt stelna något i kyl.
7. Skär kakan i små fyrkantiga bitar, lagom stora att stoppa i munnen. 2x2 cm brukar bli lagom
8. Förvara i kyl. Ta fram ca 10 min innan servering.

PS. Jag hoppar över kokos för jag tycker inte det är gott!!


Fika lugnt Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar