onsdag 26 december 2012

Knapriga Chokladpinnar

Ca 30 st
175 gr margarin
2½ dl socker
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst - matberedare går bra.
3. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver väl i en bunke. Rör sedan ner det i smör-sockerblandningen och samla ihop en deg.
4. Dela degen i fyra delar och  rulla längder lika långa som plåten. Lägg dom två och två på bakplåtsklädda plåtar.

5. Grädda mitt i ugnen i 11-13 min.
6. Ta ut och skär dom varma längderna i sneda, 3 cm breda bitar.
Låt kakorna kallna på plåten. Förvara kakorna i frysen.
 
 

Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar