tisdag 18 december 2012

Pavlova

4 äggvitor
½ krm salt
2½ dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Garnering:

2 dl vispgrädde
500 g jordgubbar eller andra bär och frukt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget under vispning.Vispa tills smeten är hård.
Vispa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.
Smörj en springform ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen.
Jag brukar forma en rund "kaka" direkt på en plåt.
Gör en liten fördjupning i  mitten för fyllningen.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125 grader.
Grädda i ca 1½ timme.
Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.
Låt botten svalna. Lossa kanten på formen och därefter bottenplattan.
Lägg tårtbotten på ett fat.
Vispa grädden. Skölj och snoppa jordgubbarna och skiva dem eventuellt.
Garnera tårtan med grädde och jordgubbar, banan eller andra bär.

Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar