tisdag 18 december 2012

ÄppleKanelMuffins


125 g smör
1,75 dl strösocker eller 1 dl strösocker och 0,75 dl farinsocker
2 st ägg
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk eller grädde

Fyllning:

1-2 st äpplen
½ tsk kanel
1 msk strösocker

Gör så här:

Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Smörj en muffinsplåt för 12 muffins eller ställ 12 muffinsformar på en plåt.
Rör smöret och socker till en jämn smet. Gärna med en elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör till en jämn smet.
Tänk på att inte röra längre än att smeten är jämn, annars kan man ha sönder äggtrådarna.
Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (borde ta 5-15 sek).
Häll smeten i formarna. Fördela smeten så de är ungefär lika mycket i varje.
Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Stick ner äpplebitarna i smeten.
Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins.
Man kan också rulla äpplebitarna i detta innan man sticker ner dem i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, i varmluft 175 grader i ca 15-20 min. Låt svalna.

De fina muffinsformarna har jag fått i present av min fina vän Eva Adamsson :) TACK!!

Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar