tisdag 18 december 2012

Fridas Knäckebröd

 
2 dl sesamfrö
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
4 dl vatten
1 dl olivolja
Flingsalt
Bred ut smeten på 3 plåtar.
Sätt in dem i ugnen på 150 grader, varmluft ca 50 minuter.
Har man inte varmluft kanske de får stå längre.
Bred ut det på bakplåtspapper.
Önskas tjockare knäcken gör en och en halv sats och bred ut på 3 plåtar.
Jag tar vetemjöl, dinkelmjöl fullkorn, grahamsmjöl och rågsikt istället för bara vetemjöl, blanda som du själv vill. Strö på flingsalt innan de sätts i ugnen.

Ett nytt och väldigt bra tips är att man tar ut plåtarna efter ca 20 min och skär rutor av knäckebrödet. Ställ tillbaka i ugnen och grädda klart. När de sen har svalnat är det lättare att bryta jämna och fina bitar!! :)

Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar