måndag 17 december 2012

BananKladdkaka




150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
2 st mogna bananer

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao.
Tillsätt vetemjöl och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som är smord och bröad.
Grädda mitt i  ugnen i 175 grader i ca 30 min.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter nån dag i  kylen. Man kan också frysa kakan.


Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar