tisdag 17 mars 2015

Vaniljhjärtekaka

 
Ingredienser:
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
 
Fyllning:
4 ägg
2 dl kesella (gärna vanilj)
5 dl crème fraiche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en smuldeg.
Ta hälften och strö ut på en bakplåtspappersklädd långpanna,
ca 30x40 cm, och tryck sen ut som ett pajskal.

 
Rör ihop allt till fyllningen och häll allt över degbotten i långpannan.
Sen smular man resten av degen över kakan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min.
Låt kakan svalna innan man skär den i bitar.


 
 
Fika lugnt - Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar