tisdag 17 mars 2015

Macarons

 
Nutella Macarons
 
ca 24 st
 
1,75 dl mandelmjöl
2,5 dl florsocker
2 äggvitor
2 msk kakaopulver
0,5 dl strösocker
 
Fyllning:
1 burk Nutella
 
Ta fram två skålar. Börja med att dela upp äggvitorna i en skål.
Sila ner mandelmjöl, florsocker och kakao i den andra skålen. Rör med en sked så att allt blandas väl.
Vispa äggvitorna med en elvisp tills man kan vända skålen upp och ned.
Häll sedan ner sockret, lite i taget och vispa med lägsta hastighet så att det blir en blank marängsmet.
Häll mjölblandningen över äggvitesmeten 1/3 i taget och rör om försiktigt med en slickepott.
Smeten ska fortfarande vara fluffig och seg.
Sen häller man smeten i en spritspåse med runt munstycke och klickar ut 48 rundlar som är ca 3 cm
på två bakplåtsklädda plåtar. De flyter ut lite så lämna gärna lite mellanrum.
Banka plåten i bänken så att eventuella luftbubblor slätas ut.
Låt sen macaronsen vila på plåten minst en timme, så de får en torr och slät yta.
Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i ca 15 min. Kolla de var femte minut så de inte blir mörka.
Om botten fortfarande är lös så kan de svalna på plåten ugnen med luckan lite öppen.
När de svalnat helt brer du Nutella på hälften av macaronsen och parar ihop de två och två.
 

Dessa vita innehåller päronessens och är fyllda med Nutella
 
De gröna har jag smaksatt med päronessens både i "skal" och kräm,
de är även färgade med pulverfärg.

De blå är blåbär och de rosa är hallon


 
 
Här är mina fusk-macarons, bakade med Kungsörnens mix, inte alls lika goda.
 
Fika lugnt - Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar