måndag 16 mars 2015

Nutella Semifreddo

ca 8-10 port
 
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
 
Separera gulor från vitor på äggen. Det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena.
Vispa vitorna tillsammans med 1 msk strösocker till ett fast skum-
Vispa gulorna luftiga med 1 msk strösocker och vispa sen grädden för sig.
Lägg en marängbotten i en springform och krossa den andra.
Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde och vitorna och den krossade marängen.
Värm Nutellan lite i micron, så den blir lite rinnig och ringla ner den i smeten så att det blir ränder.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbotten.
Frys tårtan i minst 4 tim innan servering, gärna över natten.
Servera med färska jordgubbar, banan eller nåt annat gott.

 




Perfekt om man inte gillar tårta!
Dottern fick denna på sin 18-årsdag, dessutom helt laktosfri :)

 
 
Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar