söndag 15 mars 2015

Brytbröd


 
2,5 dl mjölk eller matlagningsgrädde
25 g jäst
4 msk honung
3 msk smör
1 nypa salt
2 ägg
5-7 dl vetemjöl
mjölk/grädde till pensling
havregryn till topping
 
Börja med att smula jästen i en bunke.
Värm smöret och mjölken/grädden till 37 grader.
Häll i lite av vätskan och lös upp jästen, tillsätt sedan resten.
Blanda i honung, ägg, salt och vetemjölet.
Jobba och knåda degen tills den släpper från kanterna och låt den sedan jäsa i 40-50 min.
Smörj sedan en springform och gör 7-8 bollar som du sätter i formen.
Pensla med mjölk eller grädde och toppa med lite havregryn.
In i ugnen i 30-40 min på 150 grader. Testa med provsticka att brödet inte är kladdigt inuti.
Låt svalna under bakduk.
 
 
 
 
 
Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar