onsdag 2 mars 2016

Formfranska


50 g jäst
75 g smör
5 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
vallmofrön

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm vätskan till 37 grader.

2. Lös upp jästen med lite av vätskan och häll sedan på resten. Arbeta ner ägg, salt och det mesta av mjölet.

3. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och rulla till längder.

5. Lägg längderna i smorda brödformar, ca 1 1/2 liter.

6. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 200 grader.

7. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med frön. Grädda dem längst ner i ugnen i ca 30 min.

Resten av brödet var jättegott att rosta dagen efter! :)


Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar