måndag 16 mars 2015

Luftiga frallor


12 st

1 msk margarin
4 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
2 msk sirap
½ tsk salt
9-10 dl vetemjöl (jag tog lite mörkare mjöl)

Pensling:
resten av ägget
1 tsk vatten
valfria frön (vallmo, solros, sesam...)

Värm margarin och mjölk till 37 grader.
Smula ner jästen och rör tills den har löst sig.
Vispa upp ägget och häll ungefär hälften.
Rör i resten av ingredienserna och arbeta degen smidig.
Låt jäsa övertäckt i ca 20 min.
Ta upp och knåda degen, forma till 12 st bullar.
Lägg dom på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
Blanda det som var kvar av ägget med 1 tsk vatten.
Pensla bullarna och strö över valfria frön.
Grädda i 225 grader i 8-10 min.





Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar