söndag 15 mars 2015

Kanelbullekakor


 
12 st
 
100 g smör
2 dl mjöl
3/4 dl vetemjöl
½ äggula
1 tsk kanel
 
Pensling:
Ägg och pärlsocker
 
1. Blanda ihop allt utom kanel till en fast deg. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Dela degen i två delar och tillsätt kanel till den ena deghalvan.
 
3. Kavla ut degen utan kanel på bordet. Kavla sen ut kanel-degen och lägg den ovanpå den andra.
 
4. Rulla försiktigt ihop degen till en tjock korv och plast in den i plastfolie. Låt en vila i kylen i minst 30 min, så att den blir riktigt kall innan du skär upp den till kakor.
 
5. Pensla kakorna med lätt uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker, precis som vanliga kanelbullar.
 
6. Sätt in i ugnen i ca 8-10 min till de blir lite lätt gyllenbruna.
 
7. Njut tillsammans med en varm kopp kaffe eller ett glas kall mjölk!
 
Fika lugnt - Kram kram
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar