tisdag 17 mars 2015

Sesambullar


 
50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk socker
2 tsk salt
1 ½ liter vetemjöl
 
Garnering:
sesamfrön
 
Smula ner jästen i en bunke. Häll lite över jästen och rör tills den löses upp.
Häll i resten av degspadet. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen med maskin eller för hand tills den är smidig och släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min.
Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda in resten av mjölet.
Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en slät bulle. Skär den i 12 bitar och rulla till bullar.
Häll upp sesamfröna i en djup tallrik. Tryck ner ovansidan på bullarna i fröna.
Vänd och lägg dom på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 min.
Låt dom svalna på galler under bakduk.
 
Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar