onsdag 5 februari 2014

KanelbulleSockerkaka

175 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
1 dl socker
3 msk kanel

Rör smör och socker poröst. Blanda ner äggen, ett i taget och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Smörj och bröa en sockerkaksform och häll i hälften av smeten.
Blanda socker och kanel till fyllningen och häll det sen över smeten i formen.
Fyll på med resten av smeten och sen fyllningen som är kvar.
Klicka till sist över ca 3 matskedar med smör.
Grädda kakan i 175 grader i 45-60 min. Testa med en sticka om kakan är klar,
stickan ska inte vara kladdig!




 
 
 
 
 
Lycka till - Kram kram

2 kommentarer:

  1. Den du, måste jag testa att göra nån gång, ser riktigt god ut och är säkert :)

    SvaraRadera
  2. Den blev superdupergod .. bakade den idag :) Tjingeling Pialotta

    SvaraRadera