söndag 27 oktober 2013

Toscakaka

Kaka

100 g smör eller margarin
2 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Glasyr

100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g skållad strimlad eller flagad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform med löstagbar botten.
Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min.
Förbered glasyren så länge.
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren överkakan och bred ut den. Flytta upp gallret till mitt i ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 min eller tills glasyren fått färg. Låt kakan svalna.


Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar