söndag 27 oktober 2013

Brysselkex


200 g margarin
3 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl

½ dl strösocker + karamellfärg i valfri färg

Vispa smör, vaniljsocker och socker tills allt blir ljust och poröst.
Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg.
Tryck ihop degen med handen i bunken. Låt sen degen vila i kylskåp ca 30 min.

Rulla ut degen till två längder, ca 3-4 cm tjocka. Rulla längderna i strösockret som blandats med karamellfärgen. Låt sen rullarna kylas nån timme igen.
Skär rullarna i tunna skivor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
Baka kakorna mitt i ugnen, 175 grader i ca 10-12 min.
Låt kakorna svalna på ett galler. De smakar bäst efter de varit frysta!


Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar