onsdag 29 mars 2023

Kokostosca / Ryttarkaka


Botten:

200 g smör
5 dl strösocker
2 krm salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg

Kokostosca:

75 g smör
1 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
5,5 dl riven kokos

Gör Botten så här:

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i ugnen i ca 18 min och gör kokostoscan under tiden.

Gör Kokostoscan så här:

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt sirap, strösocker och vispgrädde. Koka upp, sänk värmen och tillsätt kokosen.
Låt det sjuda på svag värme i 5 min.
När kakan nästan är färdiggräddad, ta ut den från ugnen och bred på kokostoscan.
Grädda i ytterligare ca 10 min tills kakan fått en fin, lätt gyllenbrun färg.
Ta ut och låt den svalna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.



Fika lugnt - Kram kram
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar