fredag 24 mars 2023

Rimbobullar


25 st

25 g jäst
2 dl mjölk, kall
200 g smör, rumsvarmt
1 msk strösocker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

75 g smör
1½ msk strösocker
1½ tsk vaniljsocker

Pensling:

1 ägg

Glasyr:

4 msk florsocker
½ msk vatten

Gör så här:

Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
Till sätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord.
Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm.
Blanda samman fyllningen och lägg en klick i mitten av varje ruta.
Nyp ihop rutorna och lägg knytena i pappersformar.
Ställ formarna på en plåt och låt bullarna jäsa i 2 timmar i rumstemperatur..
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 min.
Låt bullarna kallna.
Garnera med florsockerglasyr.


Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar