torsdag 9 mars 2023

Treveckorssallad

 Ca 20 port

1 kg vitkål
450 g morot
150 g purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
200 g kålrabbi
1,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 tsk vitlökspulver
1,5 msk örtsalt
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 nypa svartpeppar, nymalen

Gör så här:

Strimla alla grönsaker fint och lägg de i en stor bunke.
Det går givetvis att utesluta vissa grönsaker och kryddor, välj efter smak!

Lägg de övriga ingredienserna i en kastrull och koka upp det snabbt.
Häll sen denna varma dressing över grönsakerna och blanda runt ordentligt.
Eventuellt kan du tillsätta mer kryddor, om det behövs.

Täck över bunken med plast och låt stå i kylen minst ett par timmar, gärna under natten.
Den blir mer smakrik ju längre den får stå. Rör gärna runt i salladen varje dag.

Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar