En långpanna
150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
2 dl minimarshmallows
Glasyr:
75 g smör
1-2 msk kaffe, kallt
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Garnering:
silverkulor
minimarshmallows
strösselhjärtan
knäckströssel
kokos
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och det smälta smöret.
Rör ner marshmallows.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm.
Grädda i 175 grader i ca 15 min.
Börja med glasyren när kakan är klar i ugnen.
Smält smöret.
Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Låt kakan svalna innan du brer på glasyren.
Strö på valfri garnering över glasyren innan den stelnar.
Skär kakan i fyrkantiga bitar efter önskad storlek.
(Recept från Birgitta Rasmusson)
Fika lugnt - Kram kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar