lördag 23 februari 2013

Kärleksmums


150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsform, ca 25x35 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt och bröat eller använd bakplåtspapper.
Smält smöret/margarinet och låt svalna. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Vispa snabbt ihop med elvisp. Tillsätt sen mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Häll och bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 min.
Gör under tiden glasyren. Låt kakan svalna tills glasyren är klar.
Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
Vispa till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Garnering:
Kokosflingor eller strössel
Strö över kokosflingor eller strössel. Låt glasyren stelna.
Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.


 

 
Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar