lördag 2 mars 2013

Äppelkaka


Kaksmeten:

100 g smör
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 ägg
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk

Fyllning:

1-2 äpplen
4 msk strösocker
1 msk kanel

Ta fram en form och smöra och bröa den. Sätt sen ugnen på 175 grader.
Blanda ihop smöret och socker och tillsätt sedan bakpulver samt ägget och rör ihop till en smet.
Blanda sedan i mjölet och mjölken i smeten.
Nu kan du hälla smeten i formen och påbörja fyllningen till kakan.
Skala dina äpplen och skär i klyftor. Blanda ihop socker och kanel i en tallrik och doppa äpple-klyftorna i blandningen. Tryck ner några några av klyftorna i smeten och lägg några ovanpå.
Blir det socker/kanel över så strö det över kakan.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30-40 min.
 

 
 
 
 
Med vaniljglasyr:
 
 
 
Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar