fredag 15 februari 2013

Sannes Vita Kladdkaka


Min nästa gäst-bagerska är Sanne Angsmo i Kristianstad. Tack, snälla Sanne!! :)

200 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk rivet apelsinskal
2 msk pressad apelsin
2 dl vetemjöl

Topping:
150 g vit choklad
1 dl creme fraiche
Silverkulor
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar och lägg i det smälta smöret. Rör tills det smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, apelsinskal och saft, mjöl. 
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt kakan kallna.

Topping
Hacka chokladen, koka upp creme fraiche.
Ta från värmen, blanda i chokladen och rör tills den smält. Låt glasyren halvstelna i kylen i ca 10 min.
Bred den över kakan och strö eventuellt ut silverkulor. Förvara kakan i kylen.
Men ta fram den i god tid före servering. Pudra över florsocker och servera med frukt.

Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar