söndag 10 februari 2019

Kanelbullemuffins


ca 12 st

100 gr smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning:
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 gr smör, rumsvarmt

Garnering:
kanel
socker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca 3/4.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13-16 min.


Bilden kan innehålla: mat

Fika lugnt - Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar