torsdag 18 juli 2013

Våfflor


50 g margarin
2 st ägg
6-7 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 krm salt

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa upp äggen i en skål.
Tillsätt hälften av mjölken och hela mjölmängden. Vispa eller rör smeten slät.
Häll i resten av mjölken, saltet och matfettet.
Hetta upp våffeljärnet och smörj första första laggen med lite smör.
Grädda våfflorna guldgula. Servera de genast eller lägg depågaller.
Byt ut 1 dl av mjölet till havregryn eller  nån annan grövre mjölsort.
Vill man göra ägg-våfflor så minskar man mjölet med ½ dl per ägg.
Servera våfflorna med sylt och grädde eller glass.
Eller gör en smaskig våffel-tårta med glass och färska jordgubbar!! :-p


Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar