torsdag 18 juli 2013

Marängtårta med rispuffar


Bottnar:

4 äggvitor
3 dl strösocker
Vispas kraftigt, så att man kan vända skålen!
Vänd i 3 dl rispuffar.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 125 grader i 1 timme.
Stäng sen av ugnen och låt plåten stå kvar i 15 min.
Delas i två delar, eller om du vill ha en större tårta, gör två bottnar!

Fyllning:

4 äggulor
1 dl strösocker
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
Blanda i kastrull och låt det koka upp under omrörning.
Tillsätt 100 g smör eller margarin och rör om tills det smält.

Garnering:

4 dl vispgrädde
bär
frukt
hackad choklad eller vad du själv önskar...


Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar