tisdag 8 januari 2013

Morotskaka


2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
3 dl fint rivna morötter
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
60 g Philadelphiaost Light
25 g rumsvarmt margarin
2 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner olja och morötter. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en bunke.
Rör ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord, bröad form ca 1½ liter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta ut kakan och låt svalna.
Blanda ost, matfett och florsocker till en glasyrsmet och bred över kakan.

På bilden har jag inte gjort glasyr, utan bara pudrat florsocker över kakan!



Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar