torsdag 11 maj 2023

Tekakor med filmjölk


16 st

75 g smör
5 dl filmjölk
50 g jäst
1,5 tsk salt
0,5 dl ljus sirap
10 dl rågsikt
ca 3 dl vetemjöl


Gör så här:

Smält smör. Häll i filmjölk. Värm till fingervarmt = 37°

Rör ut jästen med lite av blandningen. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. 

Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 min.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 tekakor och nagga dem med tex. en gaffel.

Tips! Dela degen i 4 delar och varje del i 4 bitar = 16 st

Låt tekakorna jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.

Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar