onsdag 24 maj 2023

Rabarbergrottor



30 st

Ingredienser:

200 g mjölkfritt margarin eller smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
4.5 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
Rabarbersylt
200 g rabarber
1 dl strösocker
1 citron, finrivet skal och ½ dl pressad saft
1 krm vaniljpulver



Gör så här:

Skär rabarbern i bitar och blanda med socker, citron och vaniljpulver. Låt koka tills det liknar en sylt, ca 15 min. Ta från värmen och låt svalna.
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Arbeta snabbt ihop till en deg med händerna. Överarbeta inte degen.
Lägg degen på bänkskivan och rulla ut till en ca 30 cm lång rulle, dela i 30 bitar. Rulla varje bit till en boll. Lägg bollen i en pappersform, eller på en plåt med bakplåtspapper, och gör en fördjupning med ett finger.
Fyll groparna med ½–1 tsk sylt. Baka kakorna mitt i ugnen 15–18 min. Låt kallna.


Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar