torsdag 25 maj 2023

Sverigekaka med rabarber



ca 12 bitar

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,75 dl kokande vatten


Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper.

Tärna rabarber så du får ca 2 dl och vänd runt bitarna i en skål med 0,5 dl socker, ett par tsk kanel och saften från en citron.
Strö bitarna över kaksmeten och avsluta ev med pärlsocker och mandelspån.



Grädda kakan längst ner i ugnen (över/undervärme) på 175 grader i ca 45 min.

När kakan svalnat, delar man den i två delar och skedar över vaniljsmöret på båda bottnarna.


Vaniljsmöret:

100 g smör
2 msk vaniljsocker
0,75 dl mjölk

Smält smöret och låt koka ihop med vaniljsocker och mjölk tills det blir lite simmigt.



Lägg ihop bottnarna och låt kakan stå till sig och safta ihop sig ett par timmar i kylen.



Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar