onsdag 26 april 2023

Pinocchiotårta


Sockerkaksbotten:

75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk


Maräng:

4 äggvitor
2 dl strösocker
50 g hackade hasselnötter/mandel eller mandelspån


Garnering:

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
0,5 liter färska bär


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.

3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, tillsätt mjölken och rör ihop till en jämn smet.

4. Vispa upp äggvitorna tills det formas mjuka toppar, tillsätt sockret medan du fortsätter vispa, vispa marängen tills sockret löst upp sig.

5. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Pensla papperet med ett tunt lager matolja.

6. Bred ut sockerkakssmeten på papperet med en spatel eller slickepott. Fördela marängen över sockerkakssmeten och strö över hackade hasselnötter/mandel eller mandelspån.

6. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta av kakan från plåten och låt svalna helt.

7. Vispa grädden med vaniljsockret. Dela tårtbotten i två delar och fördela grädden och bär över ena delen med marängsidan uppåt, lägg den andra delen ovanpå med marängsidan uppåt.




Fika lugnt - Kram kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar