onsdag 2 mars 2016

Ananaskaka


125 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas, 227 gram
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
3 dl florsocker
2-3 msk ananasspad
kokos

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp 3 msk spad från ananasburken i ett glas (ska användas till glasyren). Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten ihop med mjölken och ananasen. Rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en form, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr och bred ut den på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Fika lugnt - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar