fredag 8 mars 2013

Ugnspannkaka med bacon


4 port. 

8 dl mjölk
4 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 paket bacon

Sätt ugnen  på 225 grader.
Klipp bacon i små bitar och knaperstek på ett stekjärn.
Lägg i alla andra ingredienser i en bunke (gärna denna ordning: 4 ägg, 4 mjölk, 4 mjöl, vispa ihop och 4 mjölk). Jag använde elvisp för att slippa klumpar.
Lägg ut bacon i en långpanna (jag använder 30x40 cm form).
Häll smeten över bacon-bitarna och grädda i ugnen i ca 25-30 min.
När den är klar (börjar bli lite brun på ytan), låt den svalna i 5 min.
Serveras med favoritsylten, t.ex. lingon, jordgubb, blåbär...


Lycka till - Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar