fredag 10 januari 2014

Tekakor


35-40 st

1 liter mjölk
5 dl havregryn
100 g jäst
ca 10 dl vetemjöl
ca 10 dl rågsikt
1 tsk salt
100 g smält margarin
3 msk sirap eller honung

Häll havregrynen i en skål och häll över mjölken. Låt sen dessa stå i kylen, helst över natten,
eller åtminstone 2 timmar.
Rör ut jästen i lite ljummet vatten och häll det över havregrynen/mjölken tillsammans med salt, det smälta margarinet och sirap/honung. Rör sist i mjölet.
Baka degen blank och forma sen små bollar som man plattar till på plåten. De ska vara ca 1 cm tjocka.
Låt sen jäsa övertäckta en timme (bara en jäsning)!
Grädda i 250 grader i 5-7 min. Penslas med vatten efter gräddningen.

Jag bakade bara en halv sats och fick då ut 16 st tekakor.
 

 
Tummen upp!!

 
Lycka till- Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar