25 st
25 g jäst
2 dl mjölk, kall
200 g smör, rumsvarmt
1 msk strösocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
1½ msk strösocker
1½ tsk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
Glasyr:
4 msk florsocker
½ msk vatten
Gör så här:
Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
Till sätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord.
Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm.
Blanda samman fyllningen och lägg en klick i mitten av varje ruta.
Nyp ihop rutorna och lägg knytena i pappersformar.
Ställ formarna på en plåt och låt bullarna jäsa i 2 timmar i rumstemperatur..
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5-10 min.
Låt bullarna kallna.
Garnera med florsockerglasyr.
Fika lugnt - Kram kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar