4 st ägg
4 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin, smält
2 dl mjölk
4 tsk kanel
4 msk strösocker
3-7 äpplen, efter tycke och smak
Gör så här:
Blanda socker och kanel i en plastpåse. Skala och kärna ur äpplen och skär i klyftor.
Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan. Lägg äpplena i påsen och skaka om.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret.
Blanda bakpulver med mjölet i en annans skål.
Rör ner det smälta smöret, mjölken och sikta ner mjölet i ägg- och sockervispet.
Häll ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
Stick ner äppelklyftorna i fina rader på smeten.
Strö resten av kanelsockret över kakan.
Grädda kakan i 200 grader i ca 25 min, kolla med provsticka.
Låt sen kakan svalna lite innan den skärs i bitar efter eget önskemål.
Går jättebra att frysa!
Fika lugnt - Kram kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar