12 st
Kladdkaka:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Fyllning:
30 g smör
2 äpplen
1 msk brun farinsocker
2 tsk malen kanel
Eller:
Valfria bär efter eget tycke och smak
Gör så här:
Fyllning: Smält smöret till fyllningen i en stekpanna. Skala och finhacka äpplena och häll de i stekpannan med smöret. Tillsätt farinsocker och kanel. Blanda runt och låt de ligga på lite värme tills äpplena mjuknat.
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
Placera ut 12 stabila muffinsformar på en plåt eller använd muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull och tag bort från värmen.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i formarna och häll i fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min.
Förvara gärna i kylen över natten, godast dagen efter :)
Går även jättebra att frysa.
Varje kaka blir som en god, liten skål, perfekt att servera vaniljvisp eller en klick vaniljglass i!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar