ca 12 bitar
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,75 dl kokande vatten
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
Tärna rabarber så du får ca 2 dl och vänd runt bitarna i en skål med 0,5 dl socker, ett par tsk kanel och saften från en citron.
Strö bitarna över kaksmeten och avsluta ev med pärlsocker och mandelspån.
Grädda kakan längst ner i ugnen (över/undervärme) på 175 grader i ca 45 min.
När kakan svalnat, delar man den i två delar och skedar över vaniljsmöret på båda bottnarna.
Vaniljsmöret:
100 g smör
2 msk vaniljsocker
0,75 dl mjölk
Smält smöret och låt koka ihop med vaniljsocker och mjölk tills det blir lite simmigt.
Fika lugnt - Kram kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar