ca 1 liter
Ingredienser:
1 kg rabarber
1 vaniljstång
5 dl syltsocker
1/2 dl vatten
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 vaniljstång
5 dl syltsocker
1/2 dl vatten
1/2 dl färskpressad citronjuice
Gör så här:
Ansa och skiva rabarbern och lägg i en kastrull. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i kastrullen med syltsocker och vatten. Låt koka upp och koka 10–15 minuter.
Tillsätt citronjuice och koka ytterligare någon minut. Häll upp i väl rengjorda burkar med lock och låt svalna. Förvara i kylen.
Tips!
En öppnad burk håller ca 1 månad i kylskåp. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten.
Lycka till - Kram kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar