175 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 dl socker
3 msk kanel
Rör smör och socker poröst. Blanda ner äggen, ett i taget och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Smörj och bröa en sockerkaksform och häll i hälften av smeten.
Blanda socker och kanel till fyllningen och häll det sen över smeten i formen.
Fyll på med resten av smeten och sen fyllningen som är kvar.
Klicka till sist över ca 3 matskedar med smör.
Grädda kakan i 175 grader i 45-60 min. Testa med en sticka om kakan är klar,
stickan ska inte vara kladdig!
Lycka till - Kram kram
Den du, måste jag testa att göra nån gång, ser riktigt god ut och är säkert :)
SvaraRaderaDen blev superdupergod .. bakade den idag :) Tjingeling Pialotta
SvaraRadera